ua en ru

Комітет Ради просить Порошенка і ГПУ дати оцінку висловлюванням Коломойського

Комітет Ради просить Порошенка і ГПУ дати оцінку висловлюванням Коломойського Ігор Коломойський

Комітет Верховної ради України з питань свободи слова звернувся до Президента України та Генпрокуратури з проханням дати оцінку висловлюванням голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського на адресу журналіста Сергія Андрушко. Про це заявила народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенко", перший заступник голови комітету Ольга Червакова, передає прес-служба БПП.

"Сьогодні комітет з питань свободи слова на своєму позачерговому засіданні прийняв рішення щодо розгляду ситуації з образою і висловом Ігоря Коломойського на адресу журналіста "Радіо Свобода" Сергія Андрушка", - сказала Червакова.

За її словами, Коломойський повинен попросити вибачення у журналіста "за абсолютно неприпустиму поведінку в демократичному суспільстві, особливо в постмайданної країні".

Також комітетом прийнято рішення звернутися до Президента України з проханням вжити відповідні заходи щодо свого підлеглого.

"Оскільки Президент призначає губернаторів, ми звертаємося до глави держави дати оцінку діям свого підлеглого і вжити відповідних заходів. Також ми звернулися в Генеральну прокуратуру з проханням визначити, чи бачить прокуратура ознаки порушення статті 171 кримінального кодексу - це перешкоджання професійній діяльності журналіста", - сказала депутат.

Нагадаємо, міліція розслідує інцидент в офісі "Укртранснафти".