ua en ru

Комітет Ради просить Кабмін відзвітувати про витрати на евакуацію українців з Непалу

Комітет Ради просить Кабмін відзвітувати про витрати на евакуацію українців з Непалу Фото: Зорян Шкіряк, автор фото - Оксана Котова

Евакуація всіх громадян чартерними рейсами обійшлася б в 1,2 млн грн

Комітет Верховної Ради України з питань протидії та запобігання корупції просить Державну службу з надзвичайних ситуацій, Міністерство оборони та Кабінет міністрів України надати звіт про витрати на евакуацію громадян України з Непалу. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я настійно прошу, щоб наш комітет звернувся зараз до ДержНС, Міністерству оборони і Кабінету міністрів за поясненням, хто ініціював відправку військових літаків, а не літаків ДержНС, хто ініціював виділення такої суми, хоча всього суму в 1 млн 200 тис. грн обійшлася б евакуація всіх громадян чартерними рейсами, і хто винен у тому, що відправили не ту деталь, яку довелося розмитнювати, а потім зовсім іншу відправляти повторно. Зрозуміло, що ми вже вийшли за рамки цих 7 млн. Тому хотілося б повністю кошторис, у скільки обійшлася ця епопея і хто буде нести відповідальність", - заявив народний депутат, член антикорупційного комітету Борислав Береза.

При цьому він також закликав розібратися в тому, хто винен у ситуації, яка склалася.

"Вже зараз видно, що народ вибрав собі Шкіряка (в. о. голови ДержНС Зоряна Шкіряка - ред.). Я не знімаю з нього відповідальність за ті помилки, які він зробив. Але ми ж розуміємо, що в цьому випадку не він приймав рішення", - підкреслив Береза.

Нагадаємо, як заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, за помилки при операції в Непалі будуть відповідати Міноборони і Шкіряк.