ua en ru

Комітет Ради підтримав узгоджені поправки до закону про антикорупційний суд

Комітет Ради підтримав узгоджені поправки до закону про антикорупційний суд

Проект поки не містить погодженої позиції щодо повноважень громадської ради міжнародних експертів

Народні депутати проголосували за узгоджені поправки до законопроекту про антикорупційний суд, який ще не містить погодженої позиції щодо повноважень громадської ради міжнародних експертів. Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань правової політики Руслан Князевич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що всі дуже близько до того компромісного рішення, яке влаштує усі сторони. Голова комітету сьогодні буде особисто проводити перемовини. Як тільки буде прийнято те консенсусне рішення, то ми одразу зберемо комітет. Будемо вирішувати це питання (ради експертів, - ред.). По решті я би просив підтримати узгоджені пропозиції. За - 13, проти - 1, утримались - 2, не голосував 1, рішення прийнято", - сказав голова комітету.

Відповідаючи на запитання РБК-Україна, Князевич заявив, що після консультацій з МВФ та Венеційською комісією комітет може зібратись о 9:00 вівторка.

"Я готовий хоч з самого ранку, якщо буде домовленість, хоч на 9:00. У нас ще в середу буде додатковий комітет за планом. Під час розгляду кодексів, якщо пам’ятаєте, ми 17 раз комітет збирали", - додав він.

Нагадаємо, як повідомлялося, питання громадської ради міжнародних експертів антикорупційного суду поки не вирішене. Консультації щодо способу надання та зняття права вето щодо недоброчестних кандидатів майбутнього антикорупційного суду триватимуть до ранку вівторка.