ua en ru

Комітет Ради визнав депутатську податкову реформу некорупціогенною

Комітет Ради визнав депутатську податкову реформу некорупціогенною Фото: Податковий кодекс

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету

Парламентський комітет з питань запобігання і протидії корупції визнав депутатський проект закону №3357 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації" під керівництвом голови комітету з питань податкової та митні політики таким, що не містить корупційних складових. Відповідне рішення було схвалено сьогодні, 9 грудня 2015 року, на засіданні комітету, передає кореспондент "РБК-Україна".

Разом з тим, представник громадськості - голова всеукраїнської ГО "Союз захисту підприємництва" Сергій Доротич - закликав депутатів-членів комітету не ухвалювати відповідне рішення і навпаки визнати його корупціогенним.

Він пояснив, що проект закону передбачає збільшення у 2,5 рази податку для платників спрощенної системи оподаткування, що призведе до ухилення сплати податків.

Також Доротич висловив невдоволення тим, що зміни до Податкового кодексу пропонується схвалити менше ніж за місяць до початку вступу в силу нових ставок податків, при чому, що такі зміни мають схвалюватися не менше ніж за 6 місяців до початку нового бюджетного року.

Нагадаємо,на сайті Міністерства фінансів України в понеділок, 30 листопада, був оприлюднений проект нової редакції Податкового кодексу.