ua en ru

Комітет Ради попросить Парубія розглянути три кандидатури на аудитора НАБУ

Комітет Ради попросить Парубія розглянути три кандидатури на аудитора НАБУ Фото: НАБУ (facebook.com nabu.gov.ua)

Комітет попросить розглянути на посаду Марту Борщ, Карлоса Кастресана і Сергія Гончаренка

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції звернувся до голови парламенту Андрія Парубія винести на голосування Ради кандидатури, запропоновані раніше комітетом на посаду незалежного аудитора Національного антикорупційного бюро України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Марта Борщ і Карлос Кастресана пройшли конкурсний відбір в нашому комітеті аудитора НАБУ. Треба, щоб Верховна Рада визначилася щодо цих кандидатур", - запропонував член комітету, народний депутат Юрій Дерев'янко. Він також додав, що кандидат Гончаренко також пройшов конкурс.

Відзначимо, що цю пропозицію підтримали більшість членів комітету.

Як відомо, Марта Борщ - американський прокурор, Карлос Кастресана - прокурор з Іспанії, Сергій Гончаренко - адвокат, представник Академії адвокатури.

Нагадаємо, раніше заступник голови фракції партії БПП Алексей Гончаренко заявляв, що Комітет Верховної Ради може визначити кандидата в аудитори Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) вже на найближчому засіданні.

Перед цим парламент більшістю голосів звільнив нардепа Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету. Паралельно в парламент був внесений законопроект лідерів фракцій БПП і НФ, який дозволяє звільняти голів антикорупційних відомств без результатів аудиту.