ua en ru

Комітет Ради відклав розгляд питання про звільнення Квіташвілі

Комітет Ради відклав розгляд питання про звільнення Квіташвілі Фото: Олександр Квіташвілі

Голова комітету Ольга Богомолець пішла у відпустку

Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я відтермінував розгляд проекту постанови № 2864 про звільнення Олександра Квіташвілі з посади міністра охорони здоров'я України, передає кореспондент РБК-Україна.

Повідомляється, що на засіданні комітету були відсутні автори постанови або їх уповноважені особи.

"У нас за перше (перше пропозицію про перенесення розгляду постанови - ред.) проголосували чотири. Це не більшість, це половина. Жодне рішення не вступило в силу", - повідомила перший заступник голови профільного комітету ВРУ Оксана Корчинська.

"Я сподіваюся, що на наступному засіданні ми знову поставимо за регламентом... Ця постанова буде в порядку денному. І ми сподіваємося на присутність авторів цієї постанови", - сказала вона.

На уточнююче запитання, з якої причини був відсутній член комітету і співавтор відповідного постанови Андрій Шипко, Корчинська зазначила, що він надав усне попередження.

Зазначимо, на засіданні була відсутня голова комітету Ольга Богомолець. За словами Корчинської, Богомолець зараз перебуває у відпустці за свій рахунок.

Ініціаторами постанови про звільнення Квіташвілі виступили 7 нардепів: Андрій Деркач, Андрій Шипко, Володимир Бандуров, Віктор Развадовський, Ігор Молоток, Михайло Папієв та Ігор Єремєєв.

Нагадаємо, напередодні міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі заявив, що підтримує ініційовану перевірку діяльності відомства і його особисто.