ua en ru

Комітет Ради рекомендує притягнути до відповідальності нардепа Онищенко

Комітет Ради рекомендує притягнути до відповідальності нардепа Онищенко Фото: профільний комітет схвалив притягнення до відповідальності Олександра Онищенка

Подання на притягнення Онищенка до відповідальності направлено в Раду

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України схвалив і направив на розгляд парламенту подання про згоду на притягнення до відповідальності нардепа Олександра Онищенка, якого підозрюють у "газових махінаціях", передає кореспондент РБК-Україна. Відповідне рішення одноголосно підтримали всі присутні члени комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет розглянув подання і вважає, що за мотивами забезпечення повного і об'єктивного розслідування, а також забезпечення можливості реалізації всього обсягу прав і можливостей для захисту особи в порядку, визначеному кримінально-процесуальним законодавством, подання в частині надання згоди на притягнення народного депутатам Онищенка до кримінальної відповідальності може бути розглянуто і підтримано ВРУ", - оголосив перший заступник голови комітету Павло Пинзеник.


Він також зазначив, що у зв'язку з відсутністю уявлень про згоду на затримання і арешт Онищенка, а також з відсутністю обґрунтування у внесеному поданні щодо застосування до нього таких заходів, комітет вважає, що "ці питання не готові до розгляду у Верховній Раді".

"У разі розгляду ВРУ подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича, комітет звертає увагу на те, що головуючий на пленарному засіданні при розгляді питання ... повинен ставити на голосування окремо, а ВРУ повинна визначатися окремо стосовно надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Онищенка, надання згоди на затримання народного депутата Онищенка та надання згоди на арешт",- йдеться в тексті висновку.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко розповів, що злочинна організація Онищенка складалася з 2 структурних частин.