ua en ru

Комітет Ради схвалив до другого читання пенсійну реформу

Комітет Ради схвалив до другого читання пенсійну реформу Фото: Верховна Рада України (УНІАН)

За відповідне рішення проголосували п'ять членів комітету

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення схвалив до другого читання урядовий законопроект №6614 щодо підвищення пенсій. За відповідне рішення проголосували п'ять членів комітету, двоє - проти, передає кореспондент РБК-Україна.

Серед іншого, цей законопроект передбачає проведення так званого осучаснення пенсій з 1 жовтня цього року, а також посилює вимоги до страхового стажу при виході на пенсію. Зокрема, вже з наступного року мінімальний страховий стаж при виході на пенсію в 60 років має становити 25 років. Після чого щорічно буде збільшуватися на один рік, аж до 2028 року, поки не складе 35 років.

Нагадаємо, раніше глава комітету соцполітики Людмила Денисова заявила, що комітет рекомендуватиме Раді прийняти законопроект №6614 про пенсійну реформу. "Будемо намагатися рекомендувати парламенту прийняти законопроект у цілому", - сказала Денисова, закликавши Кабінет міністрів України якомога швидше внести до парламенту законопроекти про пенсійне забезпечення військових і тимчасово переміщених осіб.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України розраховує, що Верховна Рада затвердить пенсійну реформу у вересні.