ua en ru

Комітет Ради схвалив фінплан аеропорту "Бориспіль"

Комітет Ради схвалив фінплан аеропорту "Бориспіль" Фото: аеропорт "Бориспіль"

Документ направлений на розгляд Кабміну

Фінансовий план державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" було схвалено на засіданні Урядового комітету під головуванням віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"За результатами засідання Урядового комітету з питань розвитку інфраструктури та екологічної політики схвалено проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження фінансового плану державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль". Документ направлений на розгляд Кабміну", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, фінансовий план аеропорту передбачає посилення заходів з підтримки рівня безпеки, відкриття нових напрямків польотів, розвиток інфраструктури для обслуговування трансферних пасажирів.

У повідомленні також відзначається, що серед пріоритетних напрямків діяльності "Борисполя": наближення до профілю успішних іноземних аеропортів без зростання боргового навантаження.

"Діяльність аеропорту "Бориспіль" - стратегічно важливе питання. Безперечно, що авіаційна інфраструктура повинна розвиватися та відповідати викликам сьогодення. Очікуємо від аеропорту підвищення якості надання послуг та посилення заходів, що гарантуватимуть безпеку пасажирів", - зазначив Вощевський.

Як йдеться у документі, загальна сума запланованих доходів становить понад 2,5 млрд грн. Відповідно до фінансового документа аеропорт планує зниження собівартості послуг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аеропорт "Бориспіль" вперше за 3 роки закінчив півріччя з прибутком.