ua en ru

Комітет просить Гройсмана виділити МОЗ ще 183,8 млн гривень на лікування українців за кордоном

Комітет просить Гройсмана виділити МОЗ ще 183,8 млн гривень на лікування українців за кордоном Фото: Гройсмана просять виділити МОЗ ще 183,8 млн гривень на лікування українців за кордоном

Невідкладного лікування за кордоном потребують 46 осіб

Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я просить голову Кабінету міністрів України Володимира Гройсмана терміново віднайти можливість виділити Міністерству охорони здоров’я додаткові кошти в сумі 183,8 млн гривень з державного бюджету за бюджетною програмою "Лікування громадян України за кордоном". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, члени Комітету розглянули питання про необхідність виділення у 2016 році додаткових коштів з держбюджету на лікування громадян України за кордоном.

"За наданою Міністерством охорони здоров’я України інформацією, законом "Про Державний бюджет на 2016 рік" для лікування громадян України за кордоном передбачено 203,9 млн гривень, що задовольняє потребу лише на 57,5%", - сказано в повідомленні.


Підкреслюється, що станом на 16 червня 2016 року невідкладного лікування за кордоном потребують ще 46 осіб, стосовно яких комісією МОЗ з питань направлення на лікування за кордон вже ухвалено позитивне рішення про надання їм за життєвими показаннями медичної допомоги, що не може бути надана у закладах охорони здоров’я України. Орієнтовна вартість їх лікування у зарубіжних клініках становить 183,8 млн гривень.

Нагадаємо, МОЗ просить виділити додаткові кошти на лікування громадян за кордоном.