ua en ru

Комітет закликав правоохоронців перевірити законність діяльності Труби щодо призначень

Комітет закликав правоохоронців перевірити законність діяльності Труби щодо призначень Фото: Роман Труба (facebook.com/dbr.gov.ua)

Комітет 19 вересня повернеться до розгляду внесення змін до законодавства

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності закликав правоохоронні органи перевірити законність діяльності директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Романа Труби щодо залишення ним без розгляду подання Конкурсної комісії про призначення 27 переможців конкурсу на посади директорів територіальних управлінь та керівників підрозділів центрального апарату ДБР, працівників підрозділу внутрішнього контролю Держбюро розслідувань. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Відповідне рішення комітет прийняв сьогодні, 5 вересня, на засіданні.

"Звернутися до правоохоронних органів щодо перевірки обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення в діях чи бездіяльності директора ДБР Романа Труби, можливість вчинення службового злочину, які завдають шкоди у вигляді непрацюючого правоохоронного органу", - заявив голова комітету Андрій Кожем‘якін.

Також комітет закликав Трубу розглянути по суті подання конкурсної комісії щодо призначення на посади 27 директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату ДБР.

"Рекомендувати директору ДБР розглянути по суті подання конкурсної комісії щодо призначення на посади директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату ДБР підрозділів внутрішнього контролю від 18 липня 2018 року та розпочати процедуру спецперевірки і прийняти визначені законом рішення", - сказав Кожем‘якін.

Окрім цього, за його словами, комітет 19 вересня повернеться до розгляду внесення змін до законодавства щодо діяльності ДБР.

Нагадаємо, 4 вересня Труба призначив 5 заступників директорів теруправлінь ДБР. Усі кандидати пройшли психофізіологічне дослідження за допомогою поліграфу.

Як повідомляло РБК-Україна, сьогодні, 5 вересня, Труба не з’явився на запрошення профільного комітету взяти участь у засіданні.