ua en ru

Проект безвізового режиму для України внесли до порядку денного засідання послів ЄС

Проект безвізового режиму для України внесли до порядку денного засідання послів ЄС Фото: COREPER розгляне питання безвізу

Комітет постійних представників ЄС 26 квітня розгляне питання безвізу для України

Комітет постійних представників Європейського Союзу (COREPER) 26 квітня розгляне питання безвізового режиму для України. Порядок денний зустрічі послів ЄС опублікований на сайті Ради ЄС.

Документ по Україні носить назву "Регламент Європарламенту і Ради ЄС, що вносить зміни до регламенту про перелік третіх країн, чиї громадяни при перетині зовнішніх кордонів потребують віз, і країн, чиї громадяни які звільняються від такої вимоги (Україна)".

COREPER складається з постійних представників держав-членів ЄС - голів національних делегацій, що мешкають і працюють в Брюсселі, яких в разі необхідності заміняють заступники постійних представників. Він є водночас і форумом для діалогу між самими представниками і між ними та національними урядами їхніх країн, і органом політичного контролю, оскільки керує роботою експертних груп і наглядає за їхньою діяльністю.

Нагадаємо, 6 квітня Європарламент проголосував за надання безвізового режиму для України. Після голосування в Європейському парламенті безвізовий режим для України має схвалити Рада ЄС. Підписання угоди може відбутися в середині травня. Остаточне набуття чинності безвізового режиму з ЄС прогнозують на початок червня.