ua en ru

Комітет з нацбезпеки рекомендує Раді зняти обмеження на зарплату військовим

Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді зняти обмеження на зарплату військовим. На засіданні комітету підтримали відповідні зміни до бюджету в частині оборони, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми наполягаємо внести правку і зняти обмеження максимальних заробітних плат військовим, тому що зараз це існує на рівні 7 мінімальних заробітних плат, тому ми наполягаємо, щоб у проекті змін до державного бюджету було враховано, що не підпадають під відповідні обмеження сім мінімальних окладів військовослужбовці з рядового і начальницького складу Міністерства оборони, головного управління розвідки Міністерства оборони, МВС, апарату РНБО, державної спеціальної служби транспорту, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії України...", - сказав народний депутат Іван Винник.

При цьому голова комітету Сергій Пашинський зазначив, що мова не йде про збільшення фінансування з бюджету, а про перерозподіл коштів, передбачених бюджетом.

Крім того, комітет наполягає прибрати обмеження щодо отримання пенсій військовослужбовцям, які отримують від армії грошове забезпечення.

Нагадаємо, з 1 січня 2015 року пенсії родичів загиблих військових збільшилися до 70% від зарплати.