ua en ru

Комітет ПАРЄ підтримав проект резолюції щодо політичних наслідків конфлікту в Україні

Комітет ПАРЄ підтримав проект резолюції щодо політичних наслідків конфлікту в Україні Фото: засідання політичного комітету ПАРЄ

Документ оцінює ситуацію в Україні в продовження трьох резолюцій, ухвалених ПАРЄ в 2014 і 2015 роках

Комітет ПАРЄ підтримав проект резолюції щодо політичних наслідків конфлікту в Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат від БПП Світлана Заліщук.

"Політичний комітет ПАРЄ підтримав проект резолюції щодо "Політичних наслідків конфлікту в Україні", підготовленого нашим другом - депутатом з Чехії Крістіною Зеленковою. Нам вдалося відбити кілька диструктивних поправок від соціалістів з Нідерландів", - написала вона.


Як зазначила Заліщук, цей документ оцінює ситуацію в Україні в продовження трьох резолюцій, ухвалених ПАРЄ в 2014 і 2015 роках, які наклали санкції на Російську делегацію.

"Резолюція серед іншого: нагадує про порушення територіальної цілісності та суверенітету України, анексії Криму з боку Росії та її підтримку сепаратистів; звертає увагу на погіршеня ситуації в Криму з правами людини та репресивні заходи щодо кирмських татар; нагадує Росії про її зобов’язання в рамках Мінських угод; вітає звільнення Савченко, Афанасьєва та Солошенка і закликає до звільнення всіх інших заручників; висловлює занепокоєння, що російські дії в рамках конфлікту підірвали стабільність та безпеки на всьому континенті; окремо резолюція згадує, що дискусія про санкції ділить Європейський Союз та загрожує його єдності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, резолюція має бути проголосована Асамблеєю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посли ЄС вирішили продовжити санкції проти Росії на півроку.