ua en ru

Комітет Кабміну підтримав заборону реклами на автошляхах

Комітет Кабміну підтримав заборону реклами на автошляхах Фото: реклама на дорогах

Законна реклама буде демонтована після закінчення терміну договорів

Урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури і екологічної політики підтримав законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони розміщення рекламоносіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування". Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави комітету, віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського.

Як говориться в пояснювальній записці до законопроекту, в даний час уздовж доріг загального користування розміщено понад 6 тис. рекламоносіїв, при цьому 75% з них встановлені з порушенням чинних нормативно-правових актів.

"Згідно з результатами опитування, проведеного Департаментом ДАІ МВС України, 82% респондентів визнали, що зовнішня реклама відволікає їх від керування автомобілем", - йдеться в повідомленні.

За словами Вощевського, зміни торкнуться доріг загального користування поза межами населених пунктів.

"Це вимога міжнародного законодавства, зокрема Європейської угоди про міжнародні магістралі, яка забороняє розміщення рекламних щитів по сторонам міжнародних доріг", - уточнив він.

Згідно з проектом, законно встановлені рекламоносії будуть демонтовані тільки після закінчення терміну дії дозвільних документів.

Нагадаємо, в Україні створять базу легальної зовнішньої реклами.