ua en ru

Комісія з питань реформування ОПК пропонує створити агентство, яке б акумулювало контроль над усіма підприємствами галузі, - А.Кінах

Комісія з питань реформування оборонного промислового комплексу (ОПК) при Президентові України запропонує створити агентство, яке б акумулювало контроль над усіма підприємствами галузі. Про це заявив голова комісії, а також голова підкомітету комітету Верховної Ради (ВР) України з питань нацбезпеки і оборони, нардеп від фракції Партії регіонів Анатолій Кінах, передає кореспондент РБК-Україна.
"У нас на сьогодні є близько 160 підприємств ОПК, включно з конструкторськими бюро, які фактично розпорошені між 10 міністерствами і відомствами, починаючи від Міністерства промполітики, Міністерства оборони, СБУ, Фонду держмайна тощо. По суті, немає єдиного центру, який би формував тактику і стратегію розвитку цих підприємств... тому комісія буде пропонувати концентрацію цих підприємств і активів в єдиному органі державної виконавчої влади. Можливо це буде агентство з питань оборонної промисловості", - заявив А.Кінах.