ua en ru

Комісія у питаннях помилування у своєму рішенні щодо Луценка виходила з політики гуманізації законодавства, - Лукаш

Комісія при Президентові України у питаннях помилування, приймаючи рішення внести пропозицію помилувати колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, виходила з питань необхідності послідовної реалізації політики декриміналізації й гуманізації законодавства. Про це повідомила член Комісії при Президентові України у питаннях помилування Олена Лукаш, повідомляє прес-служба Президента України.

"Рекомендуючи Президентові України помилувати Юрія Віталійовича Луценка, Комісія з питань помилування виходила передовсім з питань гуманності, з питань необхідності послідовної реалізації політики Президента щодо декриміналізації та гуманізації українського законодавства", - заявила Лукаш.

Вона також підкреслила, що ця політика спрямована на приведення українського законодавства у відповідність до європейських стандартів щодо захисту прав і свобод людини.

"Рішення Комісії приймалося одноголосно і вже сьогодні було реалізоване", - зазначила Лукаш.

Комісія у питаннях помилування є колегіальним органом, який діє при Президентові України. Вона складається з 19 осіб. Її рішення приймаються більшістю від складу та за наявністю кворуму.

Читайте також: Єврокомісар привітав рішення Януковича про помилування Луценка і Філіпчука