ua en ru

Комісія з ГФС виявила порушення у відборі кандидатів на участь у податковому компромісі

Члени комісії з розслідування фактів зловживань у Державній фіскальній службі (ДФС) з'ясували, що для того, щоб потрапити в список претендентів на участь у процедурі податкового компромісу (режим звільнення від відповідальності за заниження своїх зобов'язань, - ред), бізнес повинен заплатити співробітникам податкової міліції 5% від суми заявленого компромісу, а вже потім - 5% в бюджет країни. Про це йдеться у статті РБК-Україна.

Нагадаємо, з 1 січня набрав чинності режим застосування податкового компромісу, який дає можливість бізнесу уникнути юридичної відповідальності за заниження своїх податкових зобов'язань з податку на прибуток і ПДВ до 1 квітня 2014 р. Згідно з нормами Податкового кодексу, 5% від суми сплачуються в казну, 95% вважаються погашеними. На них не нараховуються штрафні санкції та пеня. За оцінками ДФС, близько 17 тис. платників підпадають під ризикові операції, проведені до 1 квітня 2014 року, на суму до 200 млрд грн.

У бізнесу є час до 16 квітня 2015 р., щоб задекларувати не сплачені раніше зобов'язання. Процедура досягнення податкового компромісу триває не більше 70 днів з дня, що настає з моменту подання уточнюючого розрахунку.

Раніше глава ДФС повідомляв, що розраховує залучити в бюджет від 1 до 3 млрд грн від податкового компромісу.