ua en ru

Комбінат "Україна" виграв тендер на випуск закордонних паспортів замість "ЄДАПСу"

Поліграфкомбінат "Україна" сьогодні, 26 червня 2013 р., виграв тендер Державної міграційної служби на закупівлю закордонних паспортів. Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на анонімні джерела.

Як повідомляється, тендер проводився за процедурою закупівлі в одного учасника, оскільки поліграфкомбінат "Україна" має все необхідне обладнання, щоб приступити до виробництва закордонних паспортів у найкоротші терміни. В пропозиції поліграфкомбінату вартість одного закордонного паспорта склала 82,2 грн., тоді як консорціум "ЄДАПС" оцінював виробництво документа в 149 грн.

Очікується, що процедура оформлення необхідних документів займе близько тижня, після чого поліграфкомбінат "Україна" зможе розгорнути повномасштабне виробництво.

Поліграфкомбінат буде виробляти закордонні паспорти старого зразка, оскільки дизайн нових документів запатентував власник "ЄДАПСу" Юрій Сидоренко. Зразки нових біометричних документів уряд має затвердити у тримісячний термін.

Нагадаємо, як повідомив глава Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський, виробляти бланки можуть тільки два підприємства - банкнотно-монетний двір НБУ та поліграфкомбінат "Україна".

"Вибір буде зроблений виходячи з технічних можливостей. При цьому Микола Азаров дав доручення знизити вартість бланків технічних паспортів і водійських прав. Вартість бланків паспортів, думаю, також буде переглянута", - заявив Бродський.

Вартість замовлень, які перейдуть в держпідприємство, чиновник оцінив у 2 млрд грн на рік.