ua en ru

Комбати "Дніпра-1" і "Миротворця" разом з бійцями вийшли з оточення під Іловайськом, - Аваков

Командири батальйонів "Дніпро-1" і "Миротворець" Юрій Береза Андрій Тетерук разом з бійцями вийшли з оточення під Іловайськом Донецької області.

Командири батальйонів "Дніпро-1" і "Миротворець" Юрій Береза Андрій Тетерук разом з бійцями вийшли з оточення під Іловайськом Донецької області. Про це у своєму Facebook написав глава МВС України Арсен Аваков.

"Андрій Тетерук!!!!!!!!!! Командир "Миротворця" живий, даремно тут його ховали! Буде жити довго! Тільки що вийшов в розташування наших з групою бійців! З них вийшов і командир "Дніпро-1" Юрій Береза з бійцями!", - написав Аваков.

Зазначимо, вчора Аваков повідомляв про вихід з оточення 28 бійців з батальйонів МВС "Миротворець", "Херсон" та "Дніпро-1". Крім того, комбат "Донбасу" Семен Семенченко повідомив про вихід з оточення сьогодні вночі ще 14 бійців сил АТО.

Нагадаємо, в ніч на 29 серпня Президент Росії Володимир Путін закликав бойовиків дати можливість оточеним українським військовослужбовцям вийти з оточення. Бойовики прийняли пропозицію Путіна з умовою, що солдати підуть за наданими їм коридорами без зброї.

У відповідь на це спікер РНБО Андрій Лисенко в п'ятницю на брифінгу в Києві заявив, що українська армія відмовилася від використання гуманітарних коридорів в Донецькій області. "Україна не готова здавати зброю і ставати на коліна. Ми будемо битися до кінця", - заявив Лисенко.