ua en ru

Командувач Сухопутними військами ЗСУ вибачився перед волонтерами

Командувач Сухопутними військами Збройних сил України генерал-лейтенант Анатолій Пушняков вибачився перед волонтерами за свою нещодавню заяву з приводу їх участі в забезпеченні армії.

Командувач Сухопутними військами Збройних сил України генерал-лейтенант Анатолій Пушняков вибачився перед волонтерами за свою нещодавню заяву з приводу їх участі в забезпеченні армії. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр оборони України Валерій Гелетей.

"З представниками волонтерських організацій поспілкувався командувач Сухопутних військ генерал-лейтенант Анатолій Пушняков, який надав пояснення волонтерам про свою нещодавню заяву щодо їх участі у забезпеченні армії. Командувач вибачився перед волонтерами, і наголосив на невірному трактуванні його слів, сказаних на брифінгу під час навчань "Репід Трайдент-2014". Він ще раз подякував волонтерам за допомогу Збройним Силам", - написав Гелетей.

Нагадаємо, на брифінгу під час навчань "Репід Трайдент-2014" на зауваження журналістів про те, що військові ВСУ не забезпечені обмундируванням і харчуванням за рахунок держави, а тільки за допомогою волонтерів, Пушняков заявляв: "Ми зараз забезпечили вже на 70% зимовій формі одягу ті підрозділи, які беруть безпосередню участь в АТО. Та до 10 жовтня буде 100% особистого складу Сухопутних військ забезпечені зимової формою одягу. А те, що зараз роблять волонтери - це їх, я розумію, акція, вони кажуть, що це вони годують, насправді це не так".

Нагадаємо, для волонтерів спростили сертифікацію товарів для антитерористичної операції.