ua en ru

Командувач Сухопутними військами звільнений в рамках закону про люстрацію

Командувач Сухопутними військами звільнений в рамках закону про люстрацію Фото: Анатолій Пушняков

За словами Соболєва, люстрації Пушнякова комітет домагався більше року

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України (ЗСУ) Анатолій Пушняков звільнений в рамках закону про люстрацію. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв (фракція "Самопоміч") на сторінці у Facebook.

"Його люстрації ми домагалися більше року", - написав Соболєв.

Вітаю Збройні Сили України зі звільненням командувача Сухопутних Сил Пушнякова.Люстрації цього пана ми домагалися біль...

Опубліковано Єгором Соболєвим 24 грудня 2015 р.

Зазначимо, Пушняков підпадав під звільнення за законом про люстрацію - в період з 10 травня 2012 року по 6 травня 2014 року він обіймав посаду начальника штабу - першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ. У зв'язку з цим Міністерство оборони подало Президентові подання на звільнення Пушнякова. Петро Порошенко чотири місяці ігнорував це подання, а потім отримав право виводити з-під люстрацію осіб вищого офіцерського складу.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив про те, що відомство продовжує нарощування бойового складу Сухопутних військ.

"В умовах особливого періоду нарощено бойовий потенціал та створено необхідні угруповання на загрозливих напрямках. З урахуванням потреб АТО і відсічі можливої широкомасштабної агресії збудована принципово нова система управління. Продовжується нарощування бойового складу Сухопутних військ, підвищення ударних можливостей високомобільних десантних військ та створення Сил спеціальних операцій" , - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міноборони.