ua en ru

Команду на силовий розгін Евромайдана давав провокатор, - губернатор Запорізької області

Команду на силовий розгін Евромайдана в Києві давав провокатор або група провокаторів, сказано у відкритому заяву голови Запорізької ОДА Олександра Пеклушенка.

«Вони хотіли кинути останню каністру з бензином і в без того палаюче багаття розчарувань тих, хто не почув Президента, що ні підписання асоціації з Євросоюзом у Вільнюсі - це не крапка в наших взаєминах, це три крапки, які дозволять виробити умови щодо збереження аграрного сегменту і промислового потенціалу України», - сказано у зверненні, передає прес-служба Запорізької ОДА.

«Звичайно ж, цей інцидент не може бути віднесений до розряду стандартних, але він може мати своє продовження в цивілізованому руслі. Тому нам, запорожцям , як ніколи , треба проявити козацьку мудрість. Я не намагаюся своїм зверненням зупинити охочих мітингувати . Це ваше право і жоден міліціонер не завадить вам його реалізувати. А саме повинна почати працювати комісія, що складається як з представників чинної влади, так і з представників опозиції, з врегулювання політичної кризи і недопущення його розповзання у вигляді погромів, силових сутичок, бажанні пустити весь процес по кривавому сценарієм. На жаль, у деяких перегрітих агресією молодих політиків таке бажання є», - сказано у зверненні.

«Я хочу, щоб ви розуміли, що весь світ і вся Європа живуть в непростих умовах економічної кризи. Україна знаходиться в ще більш складній ситуації, нам в останні дні листопада з великими труднощами вдалося закрити проблему по зарплаті. Ще важче ситуація з виплатами в грудні. Збій роботи уряду навіть на кілька годин може призвести до повного колапсу в економіці, фінансах і в банківській сфері. Тому нехай політики домовляються і врегулюють політичну кризу всіма доступними мирними способами, а наше завдання не дозволити хоча б на годину зупинити роботу державної машини в області, яка відповідає за пенсії, зарплати, тепло в наших будинках, наявність товарів за стабільною ціною в магазинах і на ринках», - наголошується в повідомленні.

«Ніколи ні одні помилки не виправлялися криками та образами. Я впевнений, що зріла і відповідальна частина суспільства зможе відстояти стабільність і спокій, як у нашому регіоні , так і в країні в цілому», - резюмується в заяві.