ua en ru

Командування РФ шукає "неблагонадійних осіб" серед бойовиків на Донбасі, - розвідка

Командування РФ шукає "неблагонадійних осіб" серед бойовиків на Донбасі, - розвідка Фото: бойовики (twitter.com/dubovoyslavyans)

Зазначена категорія особового складу буде відправлятися на передову

Командування Російської Федерації (РФ) шукає "неблагонадійних осіб" серед бойовиків на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Facebook.

"Російське окупаційне командування проводить заходи по виявленню "неблагонадійних осіб" серед особового складу з'єднань та частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією розвідки, з цією метою проводиться збір інформації про військовослужбовців, які знаходилися у полоні, мали судимість і родичі яких проживають в Україні поза тимчасово окупованих територій.

Наголошується, що формування бази даних зазначених осіб здійснюється на підставі списків, які надаються командирами підрозділів у штаби з'єднань та частин. У подальшому за рахунок зазначеної категорії особового складу в бригадах планується формування зведених передових підрозділів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в так званій "Луганської народній республіці" більшість командирів бойовиків відсторонили від служби після перевірки на детекторі брехні. Як зазначається, у підрозділах бойовиків проводиться перевірка командного складу. Метою перевірки є виявлення зловживань службовим становищем.