ua en ru

Командування РФ на Донбасі приховано організовує провокації проти сил АТО, - розвідка

Командування РФ на Донбасі приховано організовує провокації проти сил АТО, - розвідка Фото: бойовики (mykolaivka-rada.gov.ua)

Провокації синхронізуються з маршрутами та часом пересування місії ОБСЄ

Російське командування на окупованому Донбасі приховано організовує провокації проти сил антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Одночасно з демонстративним доведенням до передових підрозділів "наказу про заборону застосування зброї" російське окупаційне командування продовжує приховано організовувати провокації проти сил АТО", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зокрема, російське командуванням надає окремі розпорядження командирам підрозділів проросійських бойовиків ЛНР щодо місць та часу здійснення провокаційних обстрілів позицій сил АТО аби спровокувати ЗСУ відкрити вогонь у відповідь. Таким чином, бойовики звинувачують підрозділи ЗСУ у порушенні режиму тиші.

"Вказані провокації синхронізуються з маршрутами та часом пересування представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей станом на 10 жовтня Одночасно з демонст...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 10 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ДНР/ЛНР заявили, що законопроекти про реінтеграцію Донбасу означають готовність України до війни.