ua en ru

Командира київського "Беркута" відсторонено від виконання обов'язків на час перевірки за фактом сутички в Гостинному дворі

Командира київського "Беркута" Володимира Александрова відсторонено від виконання обов'язків на час службової перевірки за фактом сутички активістів і міліціонерів в Гостинному дворі. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко перед засіданням Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Народні депутати звернулися до мене як до міністра з проханням провести об'єктивне службове розслідування цих подій. Я таки призначив службове розслідування. І для того щоб воно було об'єктивне ми деякі управлінські рішення прийняли...Він зараз не виконує свої безпосередні обов'язки", - заявив Захарченко.

За його словами, постраждалі під час сутички в Гостинному дворі працівники міліції наразі перебувають на лікуванні. Разом із цим, міністр зазначив, що за фактом сутички розпочато кримінальне провадження.

Також Захарченко зазначив, що бійці "Беркуту" забезпечуватимуть безперешкодне відновлення будівлі Гостинного двору в Києві, де нещодавно сталася пожежа. "Якщо не дають людям відремонтувати дах, то повинен хтось забезпечувати, щоб будівельники відремонтували його...Щоб не було простою міліція буде зараз виконувати там свої обов'язки", - зазначив міністр.

Читайте також: Єфремов вважає, що дії МВС і "Беркута" в Гостиному дворі були законними