ua en ru

Команда Резніченка відзвітувала за 2 роки роботи в ДніпрОДА

Команда Резніченка відзвітувала за 2 роки роботи в ДніпрОДА Фото: команда Валентина Резніченка

Команда голови ОДА відзвітувала про свою роботу

Команда голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Валентина Резніченка відзвітувала за два роки своєї роботи. Про це повідомляє місцеве видання "Дніпроград".

Зокрема, згідно з даними, наведеними в ході звіту, за два роки були відремонтовані дороги загальною площею 5 млн кв. м, реконструйовані 350 об'єктів, у тому числі медичних установ і дитячих садів. Минулого року Дніпропетровська область стала єдиною з областей України, яка відкрила два нових дошкільних заклади - в Слобожанському, і на Лівобережному-3. У дитячих садках з'явилося 2673 вільних місць.

З обласного бюджету були виділені кошти на встановлення 41 водопроводу у найвіддаленіших районах області, це означає: близько 300 тисяч жителів області відтепер забезпечені водопостачанням.

Крім того, як було відзначено в ході звіту, за час роботи команди Резніченка соціальним житлом були забезпечені близько 30 сімей. У селищі Покровському побудований житловий будинок, будівництво якого було заморожено останні 20 років.

Також був проведений ремонт в 50 обласних школах, закуплено 67 шкільних автобусів, відремонтовано 89 лікарень і створено 13 амбулаторій, завезено на територію області 150 одиниць медичного обладнання на суму 280 млн грн.

Три котельні в області перейшли на альтернативне опалення - в Марганці, Покриві, Нікополі. Побудовано 28 котелень для шкіл, дитсадків та лікарень. Закуплено 66 одиниць комунальної техніки.

Сталися суттєві зміни і у сфері рибного господарства - у річку Дніпро запущена 1 тонна мальків.

За словами представників команди Резніченка, Дніпропетровська область - першою прийняла стратегію ТПВ - розподілу сміття на категорії. Проект запущений на чотирьох пілотних територіях. Також в регіоні планується побудувати ТЕЦ, яка буде переробляти сміття. Зараз підшукується територія для будівництва, інвестора уже знайдено.

Крім того, у Павлоградському індустріальному парку буде збудовано три заводи з переробки метанолу, синтегаза і електроенергії. На проект виділено 17 млн гривень і більше 250 га землі.

Також розпочав роботу Дитячий клуб молодого лідера, де діти можуть поспілкуватися з представниками бізнесу.

У звіті йшлося про такі досягнення команди Резніченка, як створення системи ProZorro, першого в Україні сільського ЦНАП, Алеї пам'яті біля ОДА, ІТ-коворкінг-центру на базі НГУ, а також про запуск конкурсу стартапів.

Раніше у своєму інтерв'ю українським ЗМІ Резніченко зазначив, що цілий ряд соціальних, економічних та організаційних ініціатив, які були реалізовані у Дніпропетровській області за останній час, здійснені завдяки діяльності команди президента Петра Порошенка, яку він представляє на посаді голова ОДА.

"Це не команда Резніченка, а команда президента, оскільки він відповідає за інститут губернаторства, а ми просуваємо його ініціативи. Я часто чую, що у Петра Порошенка невелика лавка запасних. Але його команда сильна і працює, знаю це по собі, тому що я і мої соратники - її частина", - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації.