ua en ru

Команда Порошенка сильна і вона працює, - глава ДніпрОДА

Команда Порошенка сильна і вона працює, - глава ДніпрОДА Фото: Валентин Резніченко

Резніченко розповів, як у Дніпропетровській області просувають ініціативи президента

Дніпропетровська ОДА продовжує активно розвивати електронні сервіси iGov і Prozorro, а максимум інформації про діяльність обласної влади вже можна отримати онлайн. Про це в своєму інтерв'ю українським ЗМІ заявив керівник Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

"Ми активно залучаємо до роботи з ОДА фахівців з усіх сфер і давно перейшли на проектне управління, коли під кожне окреме завдання - проект - збирається зведена команда фахівців із суміжних напрямків. Ось у нас є Дмитро Дубілет, мій радник, який, як ми точно знаємо, досягне результату. Тому ми активно займалися iGov і досягли в цьому успіху. Також у нас є громадська організація, яка разом з нами займалася впровадженням ProZorro. В результаті закупівлі ведуться на належному рівні - проводяться семінари по користуванню системою, які збирають повні зали. Крім того, максимум інформації про діяльність ОДА можна отримати онлайн", - зазначив він.

Як повідомлялося, в січні 2017 року в Дніпропетровській області через Prozorro було проведено понад 8000 закупівель. Таким чином, кількість торгів на базі електронної платформи за рік збільшилася в 5 разів. Найбільш активно в Prozorro працює Дніпропетровська облдержадміністрація. У січні вона зробила 2,5 тисячі закупівель на 1,2 мільярда гривень.

"У січні 2,7 тисячі підприємців змагалися за право продавати послуги або товари державі. Рік тому учасників було всього близько тисячі. На Дніпропетровщині постійно зростає як кількість лотів, зареєстрованих в Prozorro, так і кількість підприємців, бажаючих співпрацювати з державою. Завдяки Prozorro бюджет економить, а бізнес заробляє", - зазначив голова ОДА.

У своєму інтерв'ю Резніченко підкреслив, що просування цих ініціатив в області здійснює команда президента Порошенка, яку він представляє.

"Це не команда Резніченко, а команда Президента, оскільки він відповідає за інститут губернаторства, а ми просуваємо його ініціативи. Я часто чую, що у Петра Порошенка невелика лавка запасних. Але його команда сильна і працює, знаю це по собі, тому що я і мої соратники - її частина", - підкреслив він.