ua en ru

Команда "Динамо" деградувала під нинішнім керівництвом, - Маркевич

Команда "Динамо" деградувала під нинішнім керівництвом, - Маркевич Фото: Мирон Маркевич (УНІАН)

За його словами, щоб керувати "Динамо", треба мати справжній управлінський талант

Екс-тренер "Дніпра" і "Металіста" відреагував на слова президента "Динамо" Ігоря Суркіса про те, що вболівальники "Шахтаря" воюють на боці Росії. Про це повідомляють українські ЗМІ.

"Це бурхлива фантазія Ігоря Суркіса, який не розуміє, що відбувається. Йому краще говорити про те, в чому він хоч щось розуміє. Нехай говорить про "Динамо", про рівень його сьогоднішньої гри, про якості футболістів, які одягають футболку легендарного клубу. Я дуже добре знаю Олександра Хацкевича. І мені складно уявити, щоб він або Олег Лужний сказали, що ми не будемо грати у футбол з міркувань безпеки", - сказав Маркевич.

За його словами, Ігор Суркіс звик до того, що міг вирішити будь-які питання для "Динамо".

"Просто президент "Динамо" звик, що коли федерацію футболу очолював його брат, він міг вирішити для "Динамо" будь-які питання. Зараховувалися "комп'ютерні" голи, матчі переносилися на будь-які дати і в будь-які міста. Про суддівство я взагалі мовчу. Може, молоді тренери не знають цього, але я через все це пройшов. Схоже, вони розраховували, що з нинішнім президентом ФФУ все буде як раніше. Але зараз ситуація змінилася, і Суркіса це дратує", - заявив екс-тренер "Дніпра" і "Металіста".

Маркевич зазначив, що для того, щоб керувати "Динамо", потрібно мати управлінський талант.

"Якщо брати Суркіси з різних причин не можуть утримувати "Динамо", то нехай продадуть або віддадуть його і не мучаться. Навіщо придумувати різні схеми? "Динамо" — символ України. Щоб ним керувати – потрібен справжній управлінський талант. І не треба все валити на тренерів, змінювати їх кожен сезон. Хто, наприклад, набрав гравців в цей склад? Це ж ганьба, а не "Динамо". Коли ми востаннє бачили "Динамо", яким пишалися? У 1999 році, майже 20 років тому. Весь цей час під керівництвом нинішніх керівників команда деградувала і, як говорить зараз молодь, досягла дна", – сказав Маркевич.