ua en ru

Коломойський засумнівався в адекватності Путіна

Губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський під час першої зустрічі з апаратом ОДА висловив сумнів у адекватності Президента РФ Володимира Путіна.

Губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський під час першої зустрічі з апаратом ОДА висловив сумнів у адекватності Президента РФ Володимира Путіна.

"Таке враження, що (росіяни) хочуть дійти до Придністров'я, а далі Балкани - стара історія. Але Росія буде розігрувати цю карту, поки Туреччина не перестане пропускати їх суду з нафтою через Босфор... Акції (на російській біржі) звалилися. Російські олігархи отримають санкції у західних країнах... Думаю, якось розрулиться. Але мені незрозуміло, як можуть українці воювати з росіянами, - сказав Коломойський. - Там маленького росту шизофренік, який повністю зійшов з розуму з його месіанством і відновленням держави в кордонах СРСР. Але все полетить шкереберть".

Коломойський зазначив, що договір з РФ, що гарантує Україні цілісність і недоторканність, "як будь-який договір з Росією не вартий паперу, на якому він підписаний, як казав Отто фон Бісмарк".

При цьому губернатор Дніпропетровської області закликав до спокою та дотримання законів.

"Нам треба зберігати спокій, ніяких провокацій і зіткнень. Дніпропетровськ пережив нелегкі часи під час Евромайдана, показав, що ми хочемо в Європу, не хочемо жити при злочинному режимі. Всі були заручниками злочинного режиму - і прості громадяни, і олігархи, і чиновники. Ми ще не стали тим громадянським суспільством, не минуло 40 років з моменту здобуття незалежності, через 18 років з'явиться нове покоління. Підемо ми - буде інший народ, інша суспільство і це суспільство буде цивільним, як Польща, Чехія, Західна Україна. Тут (на східній Україні) гени опору були знищені Голодомором, Громадянською війною, Червоною армією", - сказав Коломойський.