ua en ru

Коломойський використовує "справу Пукача", - представник родини Гонгадзе

Справу екс-генерала Олексія Пукача, апеляційний розгляд якої розпочався сьогодні, 6 лютого, використовує у своїх бізнес-інтересах голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський. Про це заявила в ефірі телеканалу ТВі представник Мирослави Гонгадзе, адвокат Валентина Теличенко.

За її словами, створюючи ажіотаж у підконтрольних йому ЗМІ навколо цієї справи, Коломойський намагається натиснути на іншого бізнесмена Віктора Пінчука, зятя екс-Президента України Леоніда Кучми.

"Абсолютно не сумніваюся, що багато шуму на одному з каналів піднялося не тому, що раптово з'явився інтерес до цієї справи, а тому що власнику цього каналу, а саме Коломойському, захотілося використовувати цю справу проти Пінчука як зятя Кучми", - заявила вона.

Адвокат зазначила, що "політичні ігри ведуться заради перемоги Коломойського в судовому провадженні у Лондоні, що проти нього почав Пінчук". "Наскільки я розумію, у Коломойського не дуже сильна позиція у тому суді. Тому вже використовуються такі методи, які зовсім не можна вважати чистими і правильними", - уточнила вона.

Нагадаємо, що український бізнесмен Віктор Пінчук з 2013 року судиться з нинішнім дніпропетровським губернатором в Лондонському суді за право володіння акціями Криворізького залізорудного комбінату і дивідендами з них на загальну суму близько 2 млрд дол.
Зазначимо, що в грудні 2014 р. СБУ ініціювала зняття грифу "секретно" з матеріалів по справі Пукача.

Печерський районний суд Києва визнав Його винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудив його до довічного позбавлення волі 29 січня 2013 р.

Суд встановив, що Пукач у ніч з 16 на 17 вересня 2000 р. вбив Гонгадзе за його професійну діяльність за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.