ua en ru

Колегія МОН затвердила державний стандарт початкової освіти

Колегія МОН затвердила державний стандарт початкової освіти Фото: початкова школа (УНІАН)

Колегія МОН затвердила освітні програми для початкової школи, за якими будуть навчатися учні 1-2 класів

Колегія Міністерства освіти і науки України затвердила освітні програми для початкової школи, за якими будуть навчатися учні 1-2 класів. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

Повідомляється, що програми стануть базою для розробки підручників, за якими будуть навчатися учні початкової школи.

"Загалом Міносвіти було розглянуто дві освітні програми. Під час громадського обговорення цих програм до МОН надійшло близько 400 пропозицій від освітян, науковців, батьків і громадських активістів. Їхні зауваження були ретельно опрацьовані і, по можливості, враховані ", - зазначив заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Отже, педагогам пропонуються дві освітні програми. Педагогічна рада закладу буде самостійно вибирати, за якою програмою буде проводити навчання, а керівник буде стверджувати схвалену програму педрадою. Крім того, освітні програми, які будуть розроблятися на основі типових, які не потребують окремого затвердження Міністерством або центральним органом якості освіти. Так, це дозволить школам самостійно визначати хід навчального процесу, орієнтуючись на формування ключових і предметних компетенцій учнів після закінчення навчального року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 21 лютого 2018 року затвердив державний стандарт початкової освіти.