ua en ru

Кількість жертв внаслідок вибуху в мечеті Афганістану зросла до 13

Кількість жертв внаслідок вибуху в мечеті Афганістану зросла до 13 Фото: вибух в Афганічстані (jalil_hazara twitter)

У поліції Афганістану відкинули версію, що у мечеті міг підірватися терорист-смертник

Кількість загиблих унаслідок вибуху в мечеті у провінції Хост, що на сході Афганістану, зросла до 13 осіб. Як повідомили у поліції, ще 29 осіб поранено, передає Reuters.

Також у поліції повідомили, що кількість загиблих найближчим часом може збільшитись.

Наразі відомо, що у мечеть було закладено вибухівку, котра спрацювала, коли після обідньої молитви люди у мечеті. Також у поліції відкинули версію, що у мечеті міг підірватися терорист-смертник.

Як уточнює Reuters, приміщення цієї мечеті також використовувалося у якості центру реєстрації виборців на парламентських виборах у жовтні.

Поки що жодна з терористичних організацій, котрі діють на території Афганістану, не взяла на себе відповідальності за вибух.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Афганістані у неділю, 6 травня, щонайменше десять осіб загинули, ще 34 були поранені під час вибуху в мечеті в провінції Хост.

Додамо, що вранці 30 квітня 2018 року у Кабулі сталися два вибухи. Спочатку терорист-смертник на мотоциклі підірвав вибуховий пристрій біля будівлі Національного директорату безпеки в районі Шашдарак. А після того, як на місце інциденту прибули журналісти і сили безпеки, стався ще один вибух.

Відповідальність за вибухи взяла терористична організація "Ісламська держава".