ua en ru

Кількість ярмарків зростає з настанням плодово-овочевого сезону, - Присяжнюк

У травні ц.р. українці відвідали майже 7 тис. продовольчих ярмарків, на яких придбали 69 тис. тонн сільгосппродукції. Найбільша кількість ярмаркових заходів відбулося в Київській, Дніпропетровській, Сумській, Волинській, Закарпатській областях та Криму. За обсягами реалізованої продукції лідирують Одеська, Тернопільська, Вінницька та Волинська області, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Продовольчі ярмарки продовжують відігравати важливу роль у забезпеченні українців харчами. Особливо зараз, коли не тільки теплична продукція масово виходить на ринок, а й починають дозрівати овочі у селян. Тому саме протягом травня в Україні пройшло багато ярмаркових заходів - 6840. І на них було реалізовано 69 тис. тонн сільгосппродукції на суму 652 млн грн», - зазначив міністр.

Присяжнюк додав, що саме продовольчі ярмарки, дають можливість дрібним сільгоспвиробникам, фермерам, членам кооперативів швидко реалізувати свою плодово-овочеву та іншу сільгосппродукцію. А споживачі можуть придбати її без необгрунтованих націнок. «Ми бачимо, що продовольчі ярмарки вже підтвердили свою вигідність як для сільгоспвиробника, так і вітчизняної споживача. Так, з початку 2013 р. в Україні вже відбулося понад 26 тис. продовольчих ярмарків. Всього на них реалізували 251 тис. тонн сільгосппродукції на суму майже 2,5 млрд грн. Це дійсно суттєві обсяги. І ми їх нарощувати, оскільки почався овочевий і фруктовий сезон», - підкреслив Присяжнюк.