ua en ru

Кількість виявлених АМКУ порушень в I півріччі 2012 р. виросло на 76% - до 2,87 тис

Кількість виявлених Антимонопольним комітетом порушень в I півріччі 2012 р. виросло на 76% - до 2 тис. 870. Про це на брифінгу заявив виконуючий обов'язки глави АМКУ Рафаель Кузьмін, передає кореспондент РБК-Україна.

"У першому півріччі цього року органи комітету виявили та припинили близько 2 тис. 870 порушень, що на 76% більше відповідного показника за аналогічний період минулого року. Середі них: 1 тис. 195 монопольних зловживань, 277 антиконкурентних змов, 189 випадків недобросовісної конкуренції, в тому числі оманливої ​​реклами, 535 антиконкурентних дій органів влади "- заявив Кузьмін.

За його словами основними ринками, на яких виявлені порушення законодавства по захисту економічної конкуренції були соціальноважние ринки - житлово-комунального господарства, агропромислового та енергетичного комплексу.

За словами Кузьміна, порушників конкурентного законодавства за звітний період притягнуто до відповідальності у вигляді штрафів на загальну суму 652 млн грн, що в 5 разів більше аналогічного показника минулого року.

Нагадаємо, раніше АМКУ оштрафував "Полтаваобленерго" за зловживання монополією.