ua en ru

Кількість "спрощенців" в Україні в 2013 р. зросла на 63 тис. - до 1,5 млн підприємців

Кількість "спрощенців" в Україні в 2013 р. зросла на 63 тис. і становить 1,5 млн. підприємців. Про це сьогодні на підсумковій прес-конференції заявив міністр доходів та зборів України Олександр Клименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У поточному році створено умови для ефективної роботи підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування. Їх кількість зросла в 2013 р. на 63 тис. В цілому, за спрощеною системою працюють майже 1,5 млн підприємців", - заявив Клименко.

Він також підкреслив, що Міндоходів створило умови для роботи представників великого бізнесу, був створений єдиний сервісний центр з наданням уніфікованих податкових і митних послуг, а в червні 2013 р. був створений єдиний моніторинговий центр.

"Аналітичні системи виділяють як "ризикові" тільки 1% офіційно зареєстрованих підприємств, які в 2013 р. збільшили свої виплати в бюджет у 1,5 рази більше (в порівнянні з 2012)", - зазначив міністр.

"У 2014 р. планується відкриття спеціалізованого сервісного центру, який буде орієнтований на забезпечення інтересів українських та іноземних інвесторів", - також заявив він.