ua en ru

Кількість постраждалих від вибуху на заводі "Стирол" зросла до 26 осіб

Кількість постраждалих від вибуху в Горлівці на території заводу з виробництва аміаку концерну "Стирол" зросла до 26 людей. 

Кількість постраждалих від вибуху в Горлівці на території заводу з виробництва аміаку концерну "Стирол" зросла до 26 людей. Про це йдеться на сайті Горлівської міської ради.

У міську лікарню № 2 госпіталізовано 20 осіб, у тому числі в реанімаційне відділення у вкрай важкому стані 1 чол, у важкому стані 8 осіб, в терапевтичне відділення у стані середньої тяжкості - 11 осіб. У терапевтичне відділення міської лікарні № 3 госпіталізовано 4 людини, стан яких оцінено як задовільний. Дві людини звернулися амбулаторно: один від госпіталізації відмовився, другий спрямований на госпіталізацію в обласну клінічну лікарню професійних захворювань.

Департаментом охорони здоров'я облдержадміністрації направлено необхідну кількість бригад з обласного центру екстреної медичної допомоги для консультації і транспортування важких хворих, спільно з керівництвом області організовано евакуацію і прийом постраждалих в ДОК ТМО та обласну клінічну лікарню професійних захворювань.

Нагадаємо, на підприємстві "Концерн Стірол" в Горлівці вчора стався викид аміаку. О 14:00 на території цеху № 1 з виробництва аміаку, в якому проводився капітальний ремонт, сталася розгерметизація трубопроводу і стався викид рідкого аміаку.

Внаслідок події 5 працівників підприємства загинули.

За фактом аварії розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.272 КК України. Санкція зазначеної статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Серед основних причин аварії, за словами заступника генерального прокурора України Анатолія Пришка розглядаються порушення правил експлуатації обладнання, халатність обслуговуючого персоналу при дотриманні технологічного процесу, порушення правил безпеки у тому числі при проведенні ремонтних робіт.

Хід досудового розслідування контролює Генпрокуратура.