ua en ru

Кількість загиблих від торнадо в Міссурі збільшилася до 89 осіб

Список загиблих в результаті торнадо, що промайнув над р. Джоплін (штат Міссурі, США), виріс до 89 осіб. У штаті оголошено режим надзвичайного положення, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Нагадаємо, раніше сьогодні місцева влада повідомляла про 30 загиблих. Деякі райони Джопліна повністю зруйновані. Його жителі позбавлені електрики і телефонного зв'язку. Губернатор штату Міссурі Джей Ніксон попередив про можливе відновлення проявів стихії. "Я закликаю жителів штату Міссурі уважно стежити за прогнозами погоди і діяти відповідно до інструкцій і попереджень служби порятунку. Смертоносні бурі все ще рухаються в межах нашого штату", - заявив він.
Це вже не перше американське місто, уражене стихійним лихом. У квітні 2011 р. торнадо і урагани пройшли через декілька штатів США на півдні і південному сході країни (Алабама, Міссісіпі, Джорджія, Вірджинія, Арканзас і Теннессі). Найбільшого збитку завданий Алабамі, де загинули не менше 266 осіб. Загальне число жертв перевищило 350 осіб. Не менше 1 тис. 700 осіб постраждали. У ряді штатів через стихію було оголошено надзвичайне положення. Декілька тисяч будинків залишилися без електрики. Уряду США для допомоги рятувальникам довелося направити солдатів Національної гвардії.