ua en ru

Кількість 5G-абонентів у світі досягне півмільярда в 2022, - дослідження

Кількість 5G-абонентів у світі досягне півмільярда в 2022, - дослідження Фото: кількість 5G-абонентів у світі досягне півмільярда в 2022 році

Лідером по підключеннях експерти назвали Північну Америку

До 2022 року кількість абонентів технології зв'язку п'ятого покоління (5G) в світі складе 550 млн користувачів, повідомляється в дослідженні Mobility Report, проведене компанією Ericsson.

Лідером по підключеннях експерти назвали Північну Америку, де до 2022 року на цей стандарт зв'язку доведеться близько чверті мобільних підключень. На другому місці буде Азіатсько-тихоокеанський регіон, в якому кількість мобільних підключень п'ятого покоління досягне 10% до вищезазначеного році. У цілому, компанія очікує, що 5G-мережі в світі будуть стандартизовані не раніше 2020 року.

За даними Ericsson, через 6 років 90% абонентів мобільних підключень будуть мати мобільний широкосмуговий доступ, кількість підключених пристроїв досягне 29 млрд, 18 з них будуть пов'язані з Інтернетом речей (IoT).

"П'яте покоління зв'язку прискорить цифрову трансформацію багатьох галузей і відкриє нові можливості у сферах Інтернету речей, автоматизації, транспорту і великих даних", - вважає директор по стратегії і технологій Ericsson Ульф Евальдссон.

Кількість 5G-абонентів у світі досягне півмільярда в 2022, - дослідження

Кількість мобільних підключень в Центральній і Східній Європі до 2022 році досягне 685 млн, 70% з них будуть використовувати стандарт LTE.

У цілому в світі до кінця поточного року очікується 3,9 млрд смартфон-підключень, 90% з яких будуть використовувати стандарти 3G і LTE, до 2022 року кількість таких підключень досягне 6,8 млрд, 95% з яких будуть в мережах WCDMA/HSPA, LTE і 5G.

Нагадаємо, у жовтні був представлений перший в світі 5G-модем для смартфонів.