ua en ru

Держприкордонслужба заявляє про зростання кількості обстрілів КПВВ на лінії розмежування

Держприкордонслужба заявляє про зростання кількості обстрілів КПВВ на лінії розмежування Фото: Олег Слободян

За словами спікера, закривати КПВВ не доцільно серез поток людей, що перетинають лінію розмежування

Держприкордонслужба відзначає збільшення кількості обстрілу КПВВ на лінії розмежування з боку незаконних збройних формувань. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Обстріл дійсно ведуться, їх кількість збільшилася. Якщо раніше російсько-терористичні війська утримувалися від того, щоб обстрілювати дорожні коридори, то зараз вони це роблять, тобто роблять цинічно і один з останніх обстрілу був практично у світлу пору доби в Станиці Луганській", - сказав він.

"Але в той же час дивною є ситуація з боку місцевих жителів. Ми постійно спостерігаємо, що кількість людей, які перетинають лінію розмежування, вона зростає і на таких напрямках як Зайцево і Мар'їнка більше 10 тис. осіб перетинають щодня в одну й іншу сторону лінію розмежування. Звичайно, при таких умовах закривати КПВВ не доцільно, тому що це може призвести до гуманітарної катастрофи в цих і біля лежачих регіонах, тому поки буде можливість здійснювати пропуск, ми будемо продовжувати, до тих пір, поки російські війська не знахабніють на стільки, що буде пряма загроза життю і здоров'ю людей, хоча вона і зараз вже є, але якщо дійде до крайньої межі, тоді вже будуть прийматися рішення", - додав він


Він також повідомив, що протягом останнього тижня російсько-терористичні війська в двох випадках відкривали вогонь в напрямку контрольного пункту блок-посту Майорське.

"Це було 11 і 12 червня. При цьому 12 червня обстріл вівся фактично з усіх можливих видів озброєння: це і стрілецьке озброєння, і гранатомети, і навіть ЗУ-23", - зазначив спікер.

Крім цього, за цей же час в зоні безпеки вздовж лінії бойових зіткнень українські військові зафіксували 6 БПЛА, які російсько-терористичні війська використовували з метою розвідки. Також, як зазначив Слободян, на кордоні з окупованим Кримом прикордонні наряди зафіксували чотири вертольоти Збройних сил Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держприкордонслужба констатує складну ситуацію на КПВВ на лінії розмежування.