ua en ru

Колесніков розповів про майбутнє ХК "Донбас"

Президент хокейного клубу "Донбас" Борис Колесніков розповів про те, що буде з українським хокеєм після закінчення протистояння в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Бориса Колеснікова в соцмережі Facebook.

"Перше. Наша мета була, є і буде - успіх клубу в КХЛ. Стратегія розвитку клубу завжди була спрямована на реалізацію цієї мети, і ніхто не має наміру цю стратегію переглядати. Друга. Всі прекрасно бачать і розуміють ситуацію в Донецьку і області. Ми змушені враховувати обставини, які в даний момент не сумісні з виступом клубу на найвищому рівні, і вносити корективи в наші плани. ХК "Донбас" взяв паузу у виступах у Континентальній Хокейній Лізі. Можу сказати тільки одне: як тільки на Донбас повернеться мир і порядок - повернеться і великий хокей. Це взаємопов'язані речі", - заявив Колесніков.

За словами президента ХК "Донбас", ще місяць тому планувалося, що клуб зіграє у чемпіонаті України. Однак Українська хокейна ліга сформована не була.

"Одного нашого бажання мало, щоб проект під назвою "Українська хокейна ліга" відбувся. Не думаю, що спортсмени такого рівня, як Євген Белухін, Віктор Захаров, Олександр Матерухін та інші наші гравці повинні виступати в чемпіонаті з п'яти клубів, з яких три клуби - з нашої ж системи. У сезоні 2014-2015 наша перша команда йде у своєрідний академвідпустку. Але всі наші гравці повинні мати ігрову практику. Тому вони будуть працевлаштовані в клубах, які виступають на найвищому рівні", - зазначив президент ХК "Донбас".

Також Колесніков розповів про плани розвитку дитячо-юнацького хокею в країні. "Як без фундаменту неможливо збудувати будівлю, так і без дитячо-юнацького хокею ми не побудуємо національний хокей. За найближчі чотири роки кількість хокейних шкіл буде збільшено до 10-ти. Ми повинні вийти на показники, коли кожен рік наші школи будуть давати 250 сімнадцятирічних випускників. Клуб вже зробив заяву, що в Донецьку продовжать роботу дитячі школи в льодових палацах "Лідер" і "Алмаз", а в Дружківці - в ЛДС "Альтаїр". І далі ми будемо тільки збільшувати їх кількість", - підкреслив президент клубу.

Президент ХК "Донбас" також виступив з пропозицією створити молодіжний чемпіонат України з хокею. "Ідея створення такого турніру в даний момент сама життєва і необхідна. Будемо працювати над цим проектом. Скептикам відповім коротко - вивчіть досвід німецького футболу за останні 10-12 років, і вам все стане ясно. Останній фінал Чемпіонату світу з футболу в Ріо - це результат цієї великої роботи. Це вершина Евересту, яку бачать багато, але не всі розуміють, яка основа під неї закладено", - зазначив Колесніков.

Також Колесніков висловив упевненість в тому, що всі структури хокейного клубу відновлять повноцінну роботу, як тільки на Донбасі припиниться збройне протистояння. Для цього є всі можливості.

"Реконструкція Льодової Арени "Дружба" (яка не можлива без залучення іноземних фахівців), відновлення будівництва Арени "Кальміус", повернення клубу в КХЛ - до всього цього ми приступимо відразу, як зрозуміємо, що найстрашніша сторінка в історії нашого краю перегорнуто.

Упевнений, що в наступному сезоні ми обов'язково зустрінемося на трибунах", - резюмував Колесніков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що брати участь у наступному чемпіонаті України з хокею готові лише два клуби