ua en ru

Колесніков: Потяги Hyundai будуть курсувати нічними рейсами після отримання України всього комплекту

Потяги Hyundai будуть курсувати нічними рейсами після отримання України всього комплекту поїздів.Про це в ході брифінгу заявив віце-прем'єр міністр-міністр інфраструктури Україні Борис Колесников, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Україні близько 7 тис. залізничних вагонів і 95% з них куплені за часів СРСР. Самому юному з них 22 роки. У нас є 200 вагонів, що обладнані вакуумними туалетами ... решта 6800 вагонів в найближчі 4-5 років потрібно буде списати. Новий вагон такого плану коштує 2 млн. євро і продавати квитки вартістю 50 грн. в плацкарті на вагон вартістю 2 млн. євро ніхто не буде. Тому ніяк не пов'язано введення Hyundai з відміною нічних поїздів. Просто вагонний парк зношений до непристойності", - сказав Колесніков.

За його словами вартість квитків буде рости в будь-якому випадку, але на Hyundai витрати будуть меншими, оскільки вагони з сидячими місцями не вимагають провідників, постільної білизни і т.д. "Що стосується вартості квитків на Hyundai, ми обіцяли вкластися в суму від 200 грн. Якщо ви купуєте квиток в обидва кінці на сьогоднішній день, то до Харкова та назад він стоїть у другому класі 222 грн", - сказав міністр.

Він запевнив, що поїзди Hyundai будуть курсувати не тільки вдень, але і вночі. "Коли ми отримаємо весь комплект цих поїздів (всього 10 поїздів), то вони будуть ходити і вночі", - сказав Колесников.

Проте, він підкреслив, що для цього в містах повинна функціонувати відповідна інфраструктура для прийняття пасажирів рано вранці і пізно ввечері.