ua en ru

Кокс і Квасьнєвський закликали владу і опозицію до консенсусу в питанні лікування Тимошенко

Керівники моніторингової місії Європейського парламенту Пет Кокс і Олександр Квасьнєвський закликали українські владу і опозицію до діалогу і консенсусу в питанні лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном. Про це йде мова в заяві керівників моніторингової місії Європарламенту.

"Зважаючи на історичну можливість підписати угоду про асоціацію між ЄС та Україною у Вільнюсі й відзначаючи, що для вирішення питань, які лишилися, у розпорядженні є дуже мало часу, ми закликаємо і проурядові, і опозиційні партії у Верховній Раді докласти всіх зусиль для досягнення консенсусу щодо подальших законодавчих кроків і зробити це якомога швидше", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Кокс і Квасьнєвський перебували з черговим візитом в Україні 29-31 жовтня. Під час візиту вони провели зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, міністром юстиції Оленою Лукаш, засудженою екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко та лідерами опозиції, а також провели розмову зі спікером Верховної Ради Володимиром Рибаком.