ua en ru

Кокс і Квасьнєвський можуть прийти на засідання Ради під час розгляду питання Тимошенко

Керівники місії Європейського Парламенту Пет Кокс і Александр Квасьнєвський можуть прийти на засідання Верховної Ради, під час якого може відбутися голосування за проекти законів, які дозволили б засудженій екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко лікуватися за кордоном. Про це повідомляє "Польське радіо".

Як зазначає видання, черговий, 25-й візит місії Європарламенту очікується в середу, 6 листопада 2013 р. Не виключене, що європейські політики спостерігатимуть за засіданням Верховної Ради, під час якого розглядатиметься відповідне питання.

Раніше прогнозувалося, що парламент має розглянути "законопроекти Тимошенко" на цьому пленарному тижні. Однак Верховна Рада України сьогодні ще не затвердила порядок денний на пленарний тиждень, 5-8 листопада 2013 р.

Варто відзначити, що до законів, які "не можуть розглядатися парламентом через нерозгляд на засіданні комітетів ВР" підпадають і 4 законопроекти, що стосуються лікування або звільнення Юлії Тимошенко, оскільки вчорашнє засідання комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не відбулося через неявку всіх членів комітету-регіоналів і одного народного депутата з КПУ.