ua en ru

Кодекс з процедур банкрутства підніме Україну у рейтингу Світового банку

Кодекс з процедур банкрутства підніме Україну у рейтингу Світового банку Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Україна отримає гідне місце в рейтингу легкості ведення бізнесу

Завдяки прийняттю Кодексу з процедур банкрутства Україна зможе піднятися на 10 позицій у загальному рейтингу Світового банку. Про це заявив голова Комітету Верховної ради України з питань економічної політики, народний депутат Андрій Іванчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна отримала надзвичайно важливий закон і надзвичайно важливу реформу. В наступному році ми отримаємо офіційне рішення Світового банку, який, якщо я не помиляюся, буде засідати в травні (2019 року, - ред.). Україна отримає гідне місце в рейтингу Світового банку за легкістю ведення бізнесу", - заявив Іванчук.

За словами нардепа, в окремих рейтингах Світового банку Україна зможе піднятися на 100 позицій.

"Тільки в питаннях відновлення платоспроможності, Україна з 150-го місця у світі підніметься десь на 100 позицій. А в загальному рейтингу, в якому оцінюється 9 показників для міжнародних компаній та інвесторів, Україна підніметься приблизно на 10 позицій. Тому це (прийняття Кодексу з процедур банкрутства, - ред.) велика перемога", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні Іванчук також повідомив, що кінцева редакція Кодексу з процедур банкрутства буде готова через тиждень. Він зазначив, що Кодекс включає в себе чотири книги.

Крім того, депутати Верховної ради в ході розгляду Кодексу з процедур банкрутства у другому читанні пройшли всі поправки до відповідного законопроекту №8060.