ua en ru

Коболєв: РФ ще не запропонувала ціну на газ для України

Коболєв: РФ ще не запропонувала ціну на газ для України Фото: голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв

"Газпром" більше не є монополістом на українському ринку

Російська Федерація ще не запропонувала ціну на газ для України на І квартал 2016 року. Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Підводячи підсумки 2015 року, Коболєв зазначив, що у газовому питанні "ми пройшли певну "точку невозврата". За його словами, ця "точка" означає кардинальну зміну характеру, формату та відношення до України з боку російського "Газпрому".

"Газпром" більше не є монополістом на українському ринку, "Газпром" більше не має того впливу, через який всі вважали, що ми були на гачку, а ми справді раніше були на гачку... Це змінилося. Саме у 2015 році", - зазначив він.

Також Коболев наголосив, що РФ ще не запропонувала Україні свою ціну на газ на І квартал 2016 року.

"Ціни зараз падають. Я, знову-таки, не можу назвати точну ціну, яка буде запропонована росіянами, тому що вона ще не запропонована. Подивимося. Але, повторюся, це буде банальне комерційне рішення для нас - купувати чи не купувати", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав постанову про розмір мита при поставках газу в Україну на перший квартал 2016 року. Згідно з документом, при раніше заявленій ціні на перший квартал, яка становила 230 доларів за тис. кубометрів, передбачається, що розмір знижки складе 17,77 доларів за тис. кубометрів. Відповідно, пропонована ціна - близько 212,23 доларів за тис. кубометрів.