ua en ru

Коболєв: остаточна ціна на газ для України складе 227,36 доларів

Коболєв: остаточна ціна на газ для України складе 227,36 доларів Фото: Андрій Коболєв

Ціна на російський газ буде стабільною

Остаточна ціна на російський газ для України з урахуванням знижки в четвертому кварталі 2016 р. складе 227,36 дол. США. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що ми повинні встигнути (підписати угоду, - ред.) до початку жовтня або в перших числах жовтня",- заявив Коболєв.

"Знижка плаваюча, вона захоплює калорійність. Якщо цю знижку застосувати, то кінцева ціна газу протягом усього четвертого кварталу буде стабільною і незалежно від калорійності і буде становити 227,36 доларів США", - підкреслив глава "Нафтогазу".

Нагадаємо, цю ж ціну на російський газ називали російські ЗМІ з посиланням на постанову уряду Росії, в якому наводилась формула розрахунку ціни на газ для України до 31 грудня 2015 р.

25 вересня відбулися тристоронні переговори між Україною, Росією та Європейською комісією (ЄК) щодо поставок російського газу в Україну в зимовий період. Переговори завершилися домовленостями, які сторони зафіксували парафуванням (тобто попередніми підписанням) документів.