ua en ru

Коаліція в Сирії завдала нових ударів по Рацці, загинули десятки цивільних

Коаліція в Сирії завдала нових ударів по Рацці, загинули десятки цивільних Фото: війна в Сирії (webscreenshot youtube/SMO Syria)

За даними спостерігачів, в результаті авіаударів по Рацці за добу загинули 29 людей

У Сирії в результаті останніх авіаударів міжнародної коаліції по підконтрольній "Ісламській державі" Рацці загинули не менше 29 мирних жителів, передає Reuters з посиланням на Сирійську обсерваторію з прав людини.

Повідомляється, що за останню добу в Рацці в результаті авіаударів загинули не менше 29 цивільних, у тому числі 14 дітей. Зокрема, повідомляється про загибель багатодітної сім'ї, яка раніше втекла до Ракки зі зруйнованої Пальміри.

Також повідомляється, що прес-секретар міжнародної коаліції не зміг надати оперативний коментар на цю інформацію. Зазначимо, раніше коаліція заявляла, що розслідує всі повідомлення про загибель мирних жителів в результаті авіаударів власних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сирії та Іраку з квітня майже вдвічі зросла кількість цивільних жертв ударів коаліції. Зокрема, за три роки операцій міжнародної коаліції в Сирії та Іраку в ході авіаударів загинули не менше 624 мирних жителів, проте військові будуть вивчати ще понад 400 випадків.