ua en ru

Коаліція не підтримала включення до порядку денного проектів щодо зняття недоторканості

Коаліція не підтримала включення до порядку денного проектів щодо зняття недоторканості Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Під час засідання погоджувальної ради відбулося голосування за включення до порядку денного відповідних законопроектів

Фракції коаліції "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт", а також депутатська група "Воля народу" не підтримали пропозицію про зміну порядку денного пленарного засідання Верховної Ради 17 жовтня і включення законопроектів щодо зняття депутатської недоторканості. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив голова Ради Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як мінімум три фракції, "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" і "Воля народу", виступають за те, щоб порядок денний залишався незмінним і ми почали роботу з медичної реформи. Це є більше ніж 226 голосів", - заявив Парубій.

Під час засідання погоджувальної ради відбулося голосування за включення до порядку денного пленарного засідання законопроектів щодо зняття недоторканості, однак голови фракцій коаліції не підтримали відповідну ініціативу.

Нагадаємо, раніше спікер заявив, що Верховна Рада України не має юридичних підстав для розгляду законопроектів про скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду на пленарному засіданні 17 жовтня 2017 року.