ua en ru

Коаліційний уряд не зможе врятувати Україну від дефолту, - експерт

Коаліційний уряд навряд чи буде панацеєю від поточної ситуації і не зможе направити економіку на вихід з кризи. Таких поглядів дотримується директор Інституту української політики Костянтин Бондаренко.

"Не уявляю його працездатність і які результати він буде демонструвати, окрім політичних гасел", - повідомив Бондаренко.

Тим часом, технічний уряд, на думку експертів, здатний вжити невідкладних непопулярних заходів для стабілізації ситуації в країні "тому що він позбавлений політичних амбіцій".

Таку думку висловив ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко. Експерт пояснив, що чинний технічний уряд - це не політики. Це уряд фахівців, які йдуть працювати і не мають політичних амбіцій.

"Протистояння між владою, опозицією і суспільством буде лише наростати, і політично невигідно ні владі, ні опозиції брати на себе відповідальність у таких умовах", - зазначив Савченко, пояснюючи, чому керувати урядом продовжить "технічний" віце-прем'єр міністр.

При цьому, за словами Бондаренко, Європа і США не ставлять ніяких загальних вимог щодо політичного складу уряду і не ставлять умовою передати його опозиції.

"Брюссель і Берлін просять тільки одне, щоб вся процедура проходила легітимно і привела до компромісу в суспільстві", - додав експерт. Після цього ЄС готовий виділити Україні суму від 27 до 35 млрд дол.